BERLIJN - De Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann kon zijn gevoelens na afloop van de gewonnen kwartfinale tegen Argentinië maar moeilijk onder woorden brengen. "Het is allemaal niet te bevatten. De wedstrijd was een thriller. Dit is fantastisch, ongelooflijk. We hebben altijd het gevoel gehouden dat we zouden winnen. Ook nadat we op achterstand kwamen. En het is ons gelukt."

"Dit elftal is enorm naar elkaar toegegroeid", ging Klinsmann verder. "Een elftal dat uitstraalt wereldkampioen te willen worden. Ik ben niet trots op een bepaald iemand, maar op alle 23 spelers. Het is fantastisch wat er op dit moment allemaal in Duitsland gaande is."

Lehmann

Doelman Jens Lehmann, die Duitsland met twee reddingen in de strafschoppenserie aan de overwinning hielp, bleef bescheiden. "Van een keeper mag je verwachten dat hij er op beslissende momenten staat. Dat heb ik gedaan. De reddingen waren nutteloos geweest, als wij niet alle strafschoppen hadden benut. Dat was net zo belangrijk."

Lehmann wilde niet te lang stilstaan bij de overwinning. "Het is fantastisch wat we gepresteerd hebben en de Duitse bevolking mag terecht een feestje vieren. Ik bereid me liever vast op dinsdag over. Dan spelen we de halve finale."