HAMBURG/BERLIJN - Met het duel tegen Argentinië opent het gastland Duitsland vrijdag de strijd in de kwartfinales bij het WK voetbal. Na het sterke optreden van de Duitsers tegen Zweden in de achtste finales wordt de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann als favoriet gezien.

Klinsmann beschouwde hij in de aanloop naar het duel het een eer te vinden dat zijn ploeg als kanshebber voor de titel wordt gezien. Hij liet ook weten zich niet te willen aanpassen aan Argentinië. Ook tegen de Zuid-Amerikanen wil hij vasthouden aan de aanvallende speelstijl.

Pekerman

Zijn Argentijnse collega José Pekerman stelde dat hij het niet op strafschoppen wil laten aankomen. Hoewel Duitsland het thuisvoordeel heeft, ziet hij zelf zijn eigen team ook als favoriet. De laatste ontmoeting tussen beide landen was vorig jaar bij de Confederatie Beker. Toen eindigde de wedstrijd in 2-2.

Italië

In de tweede kwartfinale van vrijdag neemt Italië het op tegen Oekraïne. De wedstrijd zal vooral een bijzondere ontmoeting worden voor Andrei Sjevtsjenko. De sterspeler van de Oekraïners, die na dit WK bij het Engelse Chelsea begint, treft in het duel een aantal van zijn ploeggenoten bij AC Milan.

Blessures

De Italianen zullen het tegen de Oost-Europeanen met een behoorlijk gehavende ploeg moeten doen. Alessandro Nesta en Vincenzo Iaquinta zijn niet beschikbaar wegens blessures. Daniele de Rossi en Marco Materazzi zitten een schorsing uit wegens een rode kaart.

Bij Oekraïne is aanvaller Andrei Voronin niet beschikbaar. Meevaller voor bondscoach Oleg Blochin is dat in de verdedigers Rusol en Svidierskii in ieder geval op de bank kunnen plaatsnemen. De achterhoede maakte in het begin van het toernooi niet bepaald een sterke indruk, maar lijkt in de loop van het toernooi te stabiliseren.

Met een goed resultaat zullen de Italianen vooral willen proberen de aandacht van het omkoopschandaal af te wenden. Ook zal de ploeg in gedachte bij oud-international Gianluca Pessotto zijn. Hij is in levensgevaar na een vermoedelijke zelfmoordpoging.