DORTMUND - De Braziliaanse verdediger Roberto Carlos kijkt uit naar de kwartfinale zaterdag tegen Frankrijk. Hij verheugt zich vooral op de ontmoeting met Zinedine Zidane, met wie hij de afgelopen vijf jaar bij Real Madrid speelde. "Ik heb Zidane nog niet gesproken dit WK. Maar het lijkt me ontzettend mooi om tegen hem te spelen."

De Fransman kondigde dit voorjaar aan na het WK te stoppen met zijn professionele carrière als voetballer. De 33-jarige Carlos betreurt het dat de één jaar oudere 'Zizou' stopt. "Een speler als Zidane kan doorgaan tot hij 40, 50 of 60 is. Hij weet altijd wat hij moet doen met een bal aan zijn voet."

Respect

Ondanks het respect voor zijn voormalig ploegmakker, zal Carlos er zaterdag alles aan doen om Frankrijk uit te schakelen. De WK-finale in 1998 tegen Frankrijk is hij nog niet vergeten. Dankzij twee doelpunten van Zidane verloren de Zuid-Amerikanen met 3-0.

"Ik heb twee keer tegen Frankrijk gespeeld", zegt Carlos, die er in 1998 ook al bij was. "Ik heb één keer verloren en één keer gelijkgespeeld. Ik heb nu alleen nog een overwinning nodig."