HANNOVER - Zinedine Zidane kon dinsdagavond na de even fortuinlijke als indrukwekkende zege op Spanje (3-1) een brede grijns niet onderdrukken. Goed gespeeld in Hannover, een doelpunt en een assist op zijn naam en een komende kwartfinale tegen titelhouder Brazilië.

"Het avontuur gaat door", sprak de oude meester van Frankrijk veelbetekenend. De afzwaaiende vedette doelde daarmee niet alleen op zichzelf, maar ook op zijn ploeg. "Wij zijn allemaal zeer tevreden dat we deze achtste finale hebben overleefd. In de groepsfase hebben we te weinig laten zien. Maar dat we beter kunnen, hebben we tegen Spanje bewezen."

Sleeptouw

Ook Raymond Domenech, de bekritiseerde bondscoach van Frankrijk, was de koning te rijk. "Ik ben dolblij met deze overwinning. We hebben op de juiste manier gereageerd op alle kritiek. Patrick Vieira en Zinedine Zidane hebben in de groepsfase veel over zich heen gehad. Maar in deze wedstrijd tegen Spanje hebben ze de ploeg op sleeptouw genomen. Tegen Brazilië zullen we boven onszelf moeten uitstijgen om opnieuw in het WK te blijven."