DUISBURG - De Italiaanse internationals Alessandro Del Piero en Gianlucu Zambrotta hebben dinsdag het trainingskamp van hun ploeg bij het WK voetbal in Duitsland tijdelijk verlaten. Het duo van Juventus is per privé-vliegtuig naar Turijn gevlogen om hun zwaargewonde voetbalvriend Gianluca Pessotto in het ziekenhuis te bezoeken.

Del Piero en Zambrotta werden vergezeld door assistent-bondscoach Ciro Ferrara, een oud-speler van Juventus. Het drietal van de WK-kwartfinalist heeft vele jaren met Pessotto samen gevoetbald bij de Turijnse topclub. Ze worden dinsdagavond laat terugverwacht in het Italiaanse spelerhotel in Duisburg.

Zelfmoordpoging

Pessotto (35) raakte dinsdag bij een val uit een dakraam van het hoofdkantoor van Juventus in Turijn zwaargewond. Waarschijnlijk gaat het om een zelfmoordpoging. Hij was pas een maand werkzaam als teammanager van Juventus, waarvoor hij vorig seizoen nog speelde.

Stabiel

Pessotto, die werd gevonden met een rozenkrans in zijn handen, is met interne bloedingen en botbreuken opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel.