RIJSWIJK - Woede, ongeloof en trots. Het zijn dinsdag de meest gebruikte woorden op de sportpagina's van de Australische kranten. De uitschakeling van de Socceroos door Italië op WK voetbal kwam net iets te laat om de papieren versie te halen, maar de websites van de kranten 'down under' besteden er uitgebreid aandacht aan.

"Australië in tranen", kopt The Australian. "De hoop van een natie wreed verstoord door de controversiële beslissing van de Spaanse scheidsrechter Luis Medina Cantalejo." Ook de Australische website news.com - "Australië zegt arrivederci" - spreekt over dramatische omstandigheden en woede en verdriet bij spelers en fans.

The Melbourne Age meldt de arrestatie van veertien teleurgestelde voetbalfans in Melbourne die hun frustratie en woede botvierden op agenten, auto's en Italiaanse fans. De Sydney Morning Herald houdt zich meer bezig met de weigering van Guus Hiddink om mee te werken aan een zegetocht voor de Socceroos. "Ik ga niet terug voor een triomftocht alleen omdat we de tweede ronde hebben gehaald", citeert de krant.

Howard

Minister-president John Howard is in ieder geval trots op zijn Socceroos. "Ik heb een gebroken hart. Het is een wrede manier om te verliezen, zo in de laatste minuut, maar het team heeft de hele wedstrijd ongelooflijk dapper gespeeld", zegt Howard in de Melbourne Age.