KAISERSLAUTERN - Coach Guus Hiddink van Australië sprak na de nederlaag van Australië tegen Italië (0-1) van een "bittere" nasmaak. "De scheidsrechter is bij het toekennen van de strafschop aan de Italianen zwaar in de fout gegaan. Dat kan gebeuren. Iedereen maakt fouten. Verder heeft hij goed gefloten."

Aanvankelijk had Hiddink slechts twijfels gehad. "Ik vraag me ten zeerste af of de penalty terecht was", was zijn eerste reactie. Maar later: "Ik heb de tv-beelden gezien. Er is geen twijfel meer. De strafschop was onterecht. Maar ik blijf zeer trots op mijn jongens. Ze hebben het hier fantastisch gedaan."

Overwicht

"We hebben tegen een Europees topland heel goed gespeeld", vervolgde Hiddink. "Helaas zijn we er niet in geslaagd ons overwicht om te zetten in een doelpunt. Dat is het enige wat er aan ontbrak. Natuurlijk is de teleurstelling groot. Maar we hoeven ons nergens voor te schamen."

Niet gewankeld

De Italiaanse coach Marcello Lippi zei geen twijfels te hebben gekend. "We hebben lang met een man minder gespeeld. Toch heeft mijn elftal niet gewankeld." Wel zorgde volgens Lippi de rode kaart voor Materazzi voor een ommekeer. "Tot dat moment hadden wij het duel onder controle. Daarna waren we gedwongen ons terug te trekken. Dat leidde achterin echter niet tot problemen."

Doelman Mark Schwarzer van Australië sprak van een grote teleurstelling. "Deze klap komt ongelooflijk hard aan. We hadden niet hoeven te verliezen. Met name in de tweede helft hebben we een groot overwicht gehad. Helaas zijn we vergeten de bevrijdende treffer te maken."