STUTTGART - Bondscoach Sven-Goran Eriksson van Engeland toonde zich bijzonder opgelucht na de moeizame overwinning in de achtste finale op het WK tegen Ecuador: 1-0. "We staat in de kwartfinale", aldus de Zweed. "Dat is het belangrijkste. We hebben niet goed gespeeld, maar dat komt nog wel."

Ook doelpuntenmaker David Beckham hechtte weinig waarde aan het veldspel. "We hebben onze taak volbracht. Daar gaat het om." De speler van Real Madrid begon niet fit aan de wedstrijd. "Ik voelde me vlak voor de wedstrijd niet lekker, maar ik dacht dat het wel mee zou vallen. En dat was in de eerste helft gelukkig ook zo. Na de rust werd ik echter weer misselijk en moest ik overgeven."

Beckham was naast de moeizame zege ook tevreden over zijn doelpunt. "Eindelijk heb ik weer eens gescoord uit een vrije trap. Dat is een lange tijd geleden."

Tevreden en trots

De Ecuadoriaanse bondscoach Luis Fernando Suarez berustte in zijn lot. "Het was typisch zo'n wedstrijd die wordt gewonnen door de ploeg die als eerste scoort. Helaas was dat Engeland. Desondanks ben ik tevreden en trots op onze prestaties op het WK."

Ecuador bereikte in Duitsland voor het eerst in de geschiedenis de achtste finales bij een wereldtitelstrijd.