AMSTERDAM - Zinedine Zidane zal dinsdag over een 'overmoedig' Spanje heen denderen. Dat belooft de Franse verdediger Eric Abidal. De Spaanse coach Luis Aragones voorspelde eerder deze week een overwinning voor Spanje. "Ze denken dat ze ons al verslagen hebben, maar het moeilijkste moet nog komen", verzekerde de 26-jarige Abidal. "Spanje heeft goede spelers maar zij hebben geen Zidane. Hij gaat alleen voor het allerhoogste."

Frankrijk en Spanje spelen dinsdag de achtste finale in Hannover. Abidal en Zidane zullen waarschijnlijk dinsdag spelen, nadat zij voor de wedstrijd tegen Togo waren geschorst. "Zidane was gefrustreerd dat hij de laatste wedstrijd moest missen en kan niet wachten om weer te spelen", zegt Abidal. "Zelfs op trainingen geeft hij alles."

Hoge leeftijd

Met 26 jaar is Abidal het jongste lid van de Franse verdediging. De relatief hoge leeftijd werkt volgens hem in het voordeel van Frankrijk. "De Spanjaarden zijn misschien jonger, wij hebben veel meer ervaring."

Abidal speelt dinsdag zijn elfde interland. Zidane heeft al aangegeven te zullen stoppen na het WK. Als Frankrijk het dinsdag aflegt tegen Spanje, is dat waarschijnlijk de laatste wedstrijd van de 34-jarige middenvelder. Als Frankrijk wint staat het zaterdag in de kwartfinale. Brazilië of Ghana is dan de tegenstander.