WERTHEIM - Duitsland staat bekend om zijn flinke bierpullen, maar de Nederlandse fans op de Oranjecamping drinken tot nu toe minder pils dan twee jaar geleden bij het Europees kampioenschap in Portugal. Na de eerste drie duels van Oranje op het wereldkampioenschap had een campinggast gemiddeld 7,3 liter gedronken, in Portugal was dat moyenne na drie groepsduels 10 liter.

In absolute liters is er in Duitsland in twee weken veel meer doorheen gejaagd: 28.000 liter. De camping had nu echter 3800 bezoekers, tegen 1500 in Portugal. Twee jaar geleden stond de teller in die fase van het toernooi op 15.000 liter. De pils is in Duitsland met vier vrachtwagens (capaciteit 6000-8000 liter) aangeleverd.

Eigen bier

Organisator Jokko de Wit van de Oranjecamping denkt niet dat er in Duitsland gemiddeld minder gedronken wordt. "Ik vermoed dat de mensen nu veel meer eigen bier hebben meegenomen. Volgende keer gaan we het anders doen, dan bieden we ons bier goedkoper aan en willen we niet meer dat mensen het zelf meenemen."