OHRINGEN - Mark Schwarzer keert maandag in de achtste finale tegen Italië terug in het doel van Australië. Bondscoach Guus Hiddink heeft dat zondag bevestigd.

De keeper moest donderdag in het duel met Kroatië (2-2) plaatsmaken voor Zeljko Kalac, maar Kalac speelde een beroerde wedstrijd en ging duidelijk in de fout bij het tweede doelpunt van de Kroaten.

"Normaal geef ik mijn opstelling voor de wedstrijd niet vrij, maar Schwarzer zal tegen Italië in het doel staan", aldus Hiddink.

Het is nog onduidelijk of Harry Kewell tegen de Italianen kan meedoen. De Australische held, maker van de belangrijke 2-2 tegen Kroatië, heeft weer last van zijn liesblessure. Hij sloeg zondag de training over. "We moeten afwachten hoe het morgen met hem zal zijn", sprak Hiddink.

Hiddink kan in het duel in ieder geval niet beschikken over Tony Popovic. De speler moest wegens een kuitblessure in de laatste groepswedstrijd tegen Kroatië ook al aan de kant blijven. Zondag werd duidelijk dat hij zeker twee weken nodig heeft om te herstellen.