LEIPZIG - Maxi Rodriguez kon het, direct na afloop van de wedstrijd tegen Mexico op het WK, nog maar nauwelijks beseffen. Met een fantastisch doelpunt hielp de middenvelder Argentinië in de verlenging voorbij Mexico: 2-1. "Dit is ongelooflijk. Het was absoluut een werelddoelpunt", vond ook Rodriguez zelf.

"Toen de bal onderweg was, had ik totaal nog niet gevoel dat ik zou scoren. Alles klopte. Ik nam de bal goed aan raakte hem vervolgens precies op de juiste manier."

Hoog tempo

De Argentijnse bondscoach José Pekerman had een goede wedstrijd gezien. "Dit was een zeer interessant duel dat in hoog tempo werd afgewerkt. In de afronding waren wij net iets beter. Dat maakte het verschil. We verheugen ons op de kwartfinale tegen Duitsland. Dat belooft een grote wedstrijd te worden tussen twee toplanden die allebei al meer dan eens de wereldtitel wonnen. Beide ploegen hebben veel respect voor elkaar."

Rafael Marquez, de aanvoerder van Mexico, was ondanks de nederlaag trots op zijn elftal. "We hebben alles gegeven. Iedereen werkte keihard. Door een toevalsschot zijn we uiteindelijk uitgeschakeld. Dat is teleurstellend."