FRANKFURT - Duitsland verkeert in euforie na de overwinning op Zweden (2-0) in de achtste finale van het WK voetbal. Vooral het aanvalsduo Miroslav Klose/Lukas Podolski, door Duitse media omgetoverd tot 'Traumduo', wordt veelvuldig geprezen.

"Vooral in de eerste helft hebben we sensationeel gespeeld", reageerde aanvoerder Michael Ballack. "Dat we soeverein hebben gewonnen, is duidelijk. Het maakt mij niet uit tegen wie we nu spelen. In deze vorm moeten we voor niemand vrees hebben."

Lyrisch

Ook Podolski, die in het duel met Zweden de twee doelpunten voor zijn rekening nam, is lyrisch over 'zijn' team: "Sinds ons trainingskamp op Sardinië, vlak voor het WK, zijn we elke wedstrijd beter geworden", zei de toekomstige speler van Bayern München. "Miro en ik begrijpen elkaar heel goed, zowel op als naast het veld. Nu is alles mogelijk."

Lastige opgave

Bondscoach Jürgen Klinsmann was zo realistisch om te benadrukken dat de ploeg ook wat geluk had. Zeker toen Larsson een strafschop miste. "Dat had een keerpunt kunnen zijn", erkende Klinsmann. "Hoe dan ook, het geeft waanzinnig veel plezier om met deze groep te werken. De kwartfinale wordt sowieso een lastige opgave. Maar we zijn positief."

Eén van zijn voorgangers, Berti Vogts, leek op een roze wolk te zweven: "Ik heb in de laatste vijf, zes jaar geen enkel team zo goed zien spelen als dit Duitsland in de eerste helft", aldus Vogts. "Het resultaat tegen Zweden viel nog mee. Het had ook 6-0 kunnen zijn."

Beckenbauer

Ook WK-voorzitter Franz Beckenbauer, voor het WK nog één van de grootste critici van Klinsmann, was vol lof. "Ik heb Duitsland zelden zo sterk zien spelen als tegen Zweden in de eerste helft", sprak Der Kaiser met evenveel verbazing als bewondering.