OEHRINGEN - Nu Australië voor het eerst in de geschiedenis in de achtste finales van het WK voetbal staat, is het zelfvertrouwen bij het elftal van bondscoach Guus Hiddink flink toegenomen. Veel spelers zien de wedstrijd tegen Italië van maandag met vertrouwen tegemoet.

"Natuurlijk zijn de Italianen favoriet, dat is logisch", aldus aanvoerder Craig Moore zaterdag. "Maar wij benaderen elke wedstrijd nu als een bekerfinale. We zullen echt alles geven."

Voorbijgestreefd

Door het succes zijn sporten als rugby en cricket qua populariteit in Australië snel voorbijgestreefd door voetbal. "Pas nu beseffen de mensen wat ze al die jaren hebben moeten missen", aldus verdediger Lucas Neill. "Voetbal brengt de mensen op de wereld samen, dat is fantastisch. Hopelijk kunnen we nog een keer stunten."

Ook John O'Neill, de voorzitter van de Australische voetbalbond, acht zijn land niet kansloos. "Bijna alle landen op dit WK staan hoger op de FIFA-ranglijst dan wij. Maar ik denk dat we de afgelopen weken wel duidelijk hebben gemaakt dat we tot veel in staat zijn. Iedereen moet voortaan rekening met ons houden."