NEURENBERG - Oranjefans met een Bavaria Leeuwenhose zijn al lang gewaarschuwd: De kledingstukken komen tijdens het wereldkampioenschap voetbal de stadions niet in. De Brabantse bierbrouwer heeft een antwoord op de strenge toegangscontrole, maar ook de speciaal ontworpen onderbroek moet bij de WK-stadions uit.

Op de witte boxershorts staat een kleine afbeelding van het oranje kledingstuk, met de tekst Bavaria Unterhose. Sinds woensdag heeft het bedrijf deze nieuwe vondst in Duitsland verspreid. Bij het duel met Argentinië in Frankfurt moesten Oranjefans zich in een soort kleedhokje al uitkleden en ook de onderbroek werd niet toegestaan. De FIFA bleek goed voorbereid, want de 'slachtoffers' die hun gesponsorde artikelen moesten inleveren, kregen een gratis oranje poncho om aan te trekken.

Bodypainten

De kleding van het Nederlandse bedrijf wordt geweerd omdat het biermerk concurreert met een WK-sponsor. Volgens Roel de Lange van het Rotterdamse reclamebureau Great, verantwoordelijk voor de leeuwenhose-campagne, zijn alle trucs nu wel bedacht. "We hebben er nog één: De leeuwenhose bodypainten op een lichaam. Kijken wat ze dan doen."

De Nederlanders laten zich voor de wedstrijd tegen Portugal (zondag) niet afschrikken, de leeuwen- en unterhose vinden nog steeds gretig aftrek.