NEURENBERG - In tegenstelling tot woensdag in Frankfurt voor het duel met Argentinië, kan de supportersvereniging Oranje zondag het supportersfeest in Neurenberg wel in het centrum van de stad houden. Op de Hauptmarkt wordt het centrale feest gehouden, er worden weer tienduizenden Nederlanders verwacht voor het duel in de tweede ronde met Portugal.

De KNVB schat voorzichtig in dat er 30.000 Nederlanders naar Neurenberg reizen, waarvan maximaal de helft met een toegangskaartje. Voorzitter Lloyd Vandenberg van de supportersclub is optimistischer en schat in dat er 50.000 tot 60.000 Oranjefans de moeite nemen naar Neurenberg te komen. "Het is in het weekeinde, dus komen mensen gemakkelijker deze kant op."

Oranjeparade

In Frankfurt, waar de supportersvereniging Oranje ver van het centrum verwijderd het feest moest organiseren, kon de Oranjeparade richting stadion geen doorgang vinden. De afstand was ruim 7 kilometer. In Neurenberg is het 5 kilometer. "Dat is het maximum", aldus Vandenberg. "Ik verwacht een enorme parade, want ook mensen zonder kaartjes lopen een gedeelte mee. We komen langs het plein waar de organisatie grote schermen heeft neergezet, daar gaan die mensen de wedstrijd bekijken."

Net als woensdag in Frankfurt begint in Neurenberg het feest vroeg: om 9 uur. Aangezien de wedstrijd pas twaalf uur later is, zal het naar verwachting weer rustig beginnen. Om 17.30 uur begint het gezelschap naar het stadion te lopen.