STUTTGART - Een grote dag voor het Australische voetbal. Met gevoel voor dramatiek en retoriek begroette Guus Hiddink de unieke plaatsing met Australië voor de achtste finales bij het WK. Een curieuze 2-2 in Stuttgart tegen Kroatië was voldoende om de tweede plaats in groep F veilig te stellen.

"Het was een zwaarbevochten resultaat in een harde wedstrijd", oordeelde Hiddink, die met zijn ploeg twee keer op achterstand kwam. "We zijn dom aan de wedstrijd begonnen, maar na de 0-1 uit die vrije trap hebben we goed gespeeld. Ondanks ons overwicht kwamen we opnieuw op achterstand. Ik wist echter dat we in staat waren om opnieuw terug te knokken. Er zit zoveel vechtlust in dit team."

Hiddink: "Verder vind ik het moeilijk om op dit moment het duel te analyseren. Er zat zoveel spanning in de wedstrijd. We hebben echt alles gegeven en we zijn daarvoor terecht beloond. We hebben powerplay gespeeld."

Kewell

Ook Harry Kewell, de man van de wedstrijd en de maker van de kapitale 2-2, roemde de strijdlust van Australië. "Dit voelt zo goed", jubelde hij. "Wat een geweldige wedstrijd. Meer kun je niet verwachten."

Kalac

Over zijn twijfelachtige keuze voor tweede doelman Kalac, die vreselijk blunderde bij de 1-2, deed Hiddink niet moeilijk. "Heel slecht van hem, maar ook van mij. Dat durf ik niet te ontkennen. Maar ik was ook niet tevreden over onze eerste doelman Schwarzer. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen. Het was een heel heet avondje waarop mijn spelers hun leeuwenhart hebben getoond."