BERLIJN - Het WK voetbal is voor de Duitse teamchef Jürgen Klinsmann pas geslaagd als Die Mannschaft minimaal de halve finales haalt. Die ambitieuze doelstelling legde de oud-international donderdag neer in Berlijn in een interview met het Duitse persbureau DPA.

"Ik heb als speler zes grote toernooien meegemaakt", lichtte Klinsmann toe. "Ik besef heel goed dat men in Duitsland, Engeland en in andere grote voetballanden geen genoegen neemt met uitschakeling in de achtste finales of kwartfinales. Zeker nu in Duitsland niet, omdat we in eigen land spelen en uitstekend zijn begonnen aan het WK."

Streven

Klinsmann: "Ik heb dezelfde verwachtingen. Ik wil bij het WK tot het einde doorgaan. Dat is mijn streven en al het andere zullen we na het WK bekijken. Na het WK wordt er afgerekend op het behaalde succes. Zo simpel is het."

Geloofwaardigheid

Klinsmann wil met een plaats bij de laatste vier de bevestiging krijgen dat zijn aanpak juist is. "Alles wat we in de laatste twee jaar hebben opgebouwd, wordt bij dit WK beoordeeld. Voor de hoogste geloofwaardigheid is het daarom belangrijk dat we tot het einde van het toernooi meedoen."