RIJSWIJK - Het gelijkspel van het Nederlands elftal tegen Argentinië heeft in de Nederlandse ochtendkranten niet tot een hosannastemming geleid. De 0-0 werd vooral gezien als een opsteker voor de Nederlandse defensie, die in de aanloop naar het WK als het grootste zorgenkind werd bestempeld.

De Telegraaf spreekt van een "Maximaal resultaat" voor het Nederlands elftal. Volgens de krant zal Marco van Basten ongetwijfeld wijzer zijn geworden van het duel, maar viel de door de bondscoach zo gewenste progressie van het elftal niet waar te nemen. "Of het moet zijn dat Oranje stand hield tegen een titelfavoriet".

Gecastreerde topper

Het Algemeen Dagblad meent dat het Nederlands elftal overeind is gebleven in een "gecastreerde topper", daarmee doelend op de vele wijzigingen die de bondscoaches aanbrachten in hun ploegen met het oog op het vervolg van het toernooi. Veel toppers bleven uit voorzorg aan de kant. Voor het AD was de wedstrijd een "warming-up voor de Portugezen". Ondanks de zekerheid over plaatsing voor de tweede ronde, vindt het AD dat het duel niet vervelend uitpakte.

"Zowel het Nederlands elftal als het Argentijnse wilde niet verliezen. Nederland - Argentinië was toch meer dan een vriendschappelijk potje op weg naar de volgende ronde."

Avondje remise schuiven

De Volkskrant heeft het over "Een avondje remise schuiven in Frankfurt". Volgens de krant leek het vooral een verdienste voor de Nederlandse verdediging dat het duel geen winnaar opleverde. De Volkskrant schrijft dat Argentinië aan de hand van spelmaker Riquelme en wonderkind Messi de betere ploeg was, maar opvallend weinig aandrong in de tweede helft.

De krant meent ook dat Oranje nog geen wervelende indruk heeft achtergelaten in Duitsland: "Ongeslagen, zelfbewust en allesbehalve bekoorlijk vervolgt het Nederlands elftal de WK-campagne in Neurenberg." En ook nog: "Onmacht alom in foutenfestival".

Technisch superieure

Trouw vindt dat de defensie van Oranje op de been is gebleven tegen het sterke Argentinië. "Het technisch superieure Argentinië nam genoegen met een 0-0-gelijkspel, dat volstond voor de eindzege in groep C. Na de veredelde oefenwedstrijd, tussen twee danig aangepaste teams, diende bondscoach Van Basten zich opnieuw hoofdzakelijk met defensieve pluspuntjes tevreden te stellen".

De kranten zijn unaniem van mening dat verdediger Boulahrouz een goede wedstrijd speelde. Hij was de enige van de zes kaarthouders van Oranje die woensdag in actie kwam. "Hij is nauwelijks buiten de basis te houden", schrijft De Telegraaf.