FRANKFURT - Er zijn woensdagavond minder Nederlandse voetbalsupporters in Frankfurt geweest dan vooraf was ingeschat. De stad Frankfurt rekende rondom het WK-duel met Argentinië op 60.000 tot 70.000 Oranjefans, maar de Nederlandse politie die in de Duitse stad aanwezig is, schat het uiteindelijk op ongeveer 50.000. Dat is bijna hetzelfde aantal als bij de tweede groepswedstrijd in Stuttgart.

"Wij schatten het voorzichtig in", aldus Henk Groenevelt, hoofd van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV). "Wij denken aan 15.000 Nederlanders in het stadion en 30.000 tot 35.000 in het centrum."

Politiecoördinator Jan Erkens vindt het schatten van het totaalaantal heel moeilijk. "Het probleem is dat de supporters zich in Frankfurt enorm hebben verspreid. Op volle pleinen kun je het aardig inschatten, maar op deze manier is het zeer lastig."

Er zouden enkele tientallen Nederlanders zijn gearresteerd, maar daarover kan de Nederlandse politie geen uitsluitsel bieden. De Duitse politie meldde dertien arrestaties na een vechtpartij. Ook in de middaguren werden enkele Nederlanders aangehouden omdat ze in de rivier de Main waren gesprongen.