FRANKFURT - Edwin van der Sar speelt woensdag op het wereldkampioenschap voetbal tegen Argentinië zijn 112e interland. De doelman evenaart daarmee het record van Frank de Boer. Ook hij speelde in zijn actieve carrière 112 wedstrijden voor het Nederlands elftal. Phillip Cocu voetbalt tegen de Argentijnen zijn 100e duel in het shirt van Oranje.

Van der Sar debuteerde op 7 juni 1995 in het Nederlands elftal met verlies tegen Wit-Rusland. In Minsk eindigde dat duel in een 1-0-nederlaag. Daarna speelde hij drie EK's en twee WK's. In 1996 voetbalde hij het Europees kampioenschap in England, in 2000 in Nederland en België en in 2004 in Portugal. Ook maakte hij het WK van 1998 in Frankrijk mee. Het wereldkampioenschap in Duitsland is zijn vijfde eindtoernooi.


Van der Sar; dolgelukkig na zijn 111e interland

Cocu speelde zijn eerste wedstrijd voor Nederland in 1996, tegen Duitsland. Ook de middenvelder begon met verlies, 1-0. Voor de PSV'er is het WK in Duitsland ook zijn vijfde eindtoernooi. Cocu is pas de derde Nederlandse speler die het aantal van honderd caps haalt. Alleen De Boer en Van der Sar gingen hem voor.