AMSTERDAM - Fernando Torres ziet zijn team niet als favoriet voor de wereldtitel. "Je bent pas favoriet als je een WK-toernooi hebt gewonnen en meer ervaring hebt dan wij", vindt de 22-jarige aanvaller van Atlético Madrid. "Wij doorlopen het toernooi stap voor stap."

De spits beseft dat over Spanje wordt gesproken na de overtuigende groepszeges op Oekraïne (4-0) en Tunesië (3-1), maar denkt dat andere landen meer kans maken op de hoogste eer. "Argentinië en Duitsland zijn de echte favorieten."

Spanje staat met zes punten uit twee duels eerste in groep H en heeft zich daarmee relatief eenvoudig verzekerd van een plaats in de achtste finale. De ploeg van bondscoach Luis Aragonés wacht vrijdag nog de afsluitende poulewedstrijd tegen Saudi-Arabië. In die wedstrijd spaart Aragonés zijn topspelers. Torres, met drie doelpunten één van de topscorers van het toernooi, zit bijvoorbeeld op de bank. Eerder deze week liet Aragonés al weten dat zijn aanvallers David Villa en Raúl ieder één helft zullen spelen.

Debuut

De 22-jarige Andrés Iniesta van FC Barcelona maakt door de verschuivingen in het elftal een goede kans om voor het eerst op een WK-toernooi in actie te komen. "Het is altijd een speciaal gevoel om je debuut te maken", blikt de middenvelder vooruit op zijn mogelijke speeltijd. "Maar het belangrijkste is dat we de finale halen."

Oekraïne en Tunesië spelen vrijdag gelijktijdig met Spanje en Saudi-Arabië hun laatste groepswedstrijd. Tunesië en Saoedi-Arabië moeten winnen om door te gaan naar de volgende ronde. Oekraïne heeft mogelijk aan een gelijkspel genoeg.