KAISERSLAUTERN - De tweede ronde van het WK voetbal is voor het Trinidad & Tobago van bondscoach Beenhakker onbereikbaar gebleven. In Kaiserslautern verloor het land dinsdag van het al uitgeschakelde Paraguay, 0-2. Alleen een zege had Trinidad en Tobago eventueel verder kunnen helpen.


De tweede ronde van het WK voetbal is voor het Trinidad & Tobago van bondscoach Beenhakker onbereikbaar gebleven

Na een klein half uur werd de hoop op een stunt van Beenhakker en co, die ook nog eens afhankelijk waren van Engels succes tegen Zweden, al flink aan stukken geslagen. Sancho, de verdediger van Trinidad en Tobago, kopte in eigen doel. Hij deed dat nadat Dos Santos een vrije trap van Acuna had verlengd.

Zelfs scoren deed Trinidad & Tobago niet op het toernooi. Het was wel het eerste doelpunt van Paraguay, de eigen (en beslissende) treffer van Gamarra tegen Engeland niet meegerekend. De score kwam enigszins onverwacht. Met pogingen van Glen en Whitley had Trinidad en Tobago tot dan de beste mogelijkheden gehad.

> Beenhakkers formatie, die tegen Zweden (0-0) met heroïsch verdedigen zijn eerste en enige punt had behaald, was met aanvallende intenties begonnen. En met een enigszins opvallende formatie. De Nederlandse trainersstaf had Jack, hersteld van een blessure, in het doel de voorkeur gegeven boven de eerder aardig keepende Hislop. Jack was ook in de kwalificatie eerste keus geweest.

Kort na de openingstreffer leek Paraguay zelfs op een beslissende voorsprong te komen. De opgekomen Caniza schoot van dichtbij raak, maar op advies van de grensrechter keurde de Italiaanse arbiter Rosetti de treffer af. De man aan de lijn had in de voorbereiding hands gezien van Barreto. Of de speler van NEC de bal daadwerkelijk met de hand raakte, viel zeer te betwijfelen.

Tot kort voor het einde mocht Trinidad en Tobago daarom hopen op een punt. Pas in de 86e minuut schoot Cuevas de 2-0 binnen.