AMSTERDAM - Raymond Domenech ontkent dat hij overhoop ligt met Zinedine Zidane. De Franse bondscoach haalde de spelmaker zondag tijdens het duel met Zuid-Korea (1-1) naar de kant. Op weg naar de dug-out gunde Zidane zijn trainer geen blik waardig. Domenech deed berichten over een kloof tussen hem en de 33-jarige middenvelder af als 'pure speculatie'.

Domenech zegt het logisch te vinden dat Zidane niet blij was met de wissel. "Noem me een speler die het wel leuk vindt om gewisseld te worden. Iedereen is op zo'n moment teleurgesteld." Volgens Domenech is er ook geen sprake van tweespalt binnen de groep. "We moeten het toch samen doen. De sfeer binnen de groep is prima en Zidane is de onbetwiste leider."

Geschorst

Zidane kreeg in het duel met Zuid-Korea een gele kaart en is geschorst voor de laatste groepswedstrijd, vrijdag tegen Togo. De Franse stervoetballer beëindigt na het WK zijn carrière. Omdat Frankrijk derde staat in groep G, moet Zidane ervoor vrezen dat hij zijn laatste wedstrijd als profvoetballer heeft gespeeld.

Springlevend

Als het aan Domenech ligt, scharen de Fransen zich vrijdag gewoon bij de laatste zestien. "We hebben alles nog in eigen hand. Als we met 2-0 van Togo winnen zijn we weer springlevend. Dat zijn we ook verplicht aan onze supporters."

Het andere duel in groep G gaat vrijdag tussen Zwitserland en Zuid-Korea. De Zwitsers hebben dan genoeg aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor de achtste finales.