FRANKFURT - Bondscoach Marco van Basten neemt het duel tegen Argentinië van woensdagavond serieus. Zowel Nederland als Argentinië is inmiddels geplaatst voor de tweede ronde van het wereldkampioenschap.

"Het is een hele zware en interessante tegenstander. Het wordt een mooie testcase voor ons waarin we kunnen kijken hoever we zijn. We nemen de wedstrijd dus erg serieus."

Voordeel

Het feit dat zowel Oranje als Argentinië een ronde verder is op het wereldkampioenschap in Duitsland is volgens Van Basten ook een voordeel. "We kunnen dit duel op een goede manier gebruiken." Als voorbeeld noemde de coach de positie van Khalid Boulahrouz.

De verdediger is woensdag de enige spelers met een gele kaart die speelt. "Dat heeft hij nog weinig gedaan. Hij moet aan voetballen toekomen."

Groep D

Als Nederland woensdagavond aantreedt tegen de Zuid-Amerikanen is inmiddels duidelijk wat de eindstand is in groep D, de poule waaruit de volgende tegenstander van Oranje komt. Portugal, Mexico en Angola strijden nog om de bovenste twee plaatsen. Iran is inmiddels uitgeschakeld.

"We kijken daar natuurlijk vooraf wel even naar", aldus Van Basten. "Maar we hebben er geen invloed op. Er vooraf over speculeren acht ik dus zinloos."

Van Bommel

Dat beide teams enkele spelers sparen vanwege hun kaartenlast of lichte blessures doet volgens Mark van Bommel - een van de spelers met een gele kaart op zak - niets af aan de attractiviteit van het duel: "Ik denk dat de mensen er toch wel voor gaan zitten. Het is natuurlijk ververveld dat ik in zo'n mooie wedstrijd niet speel.

Aan de andere kant willen we zo sterk mogelijk in de achtste finale staan. Ook dat is belangrijk op zo'n toernooi."