AMSTERDAM - Milan Baros maakt mogelijk donderdag zijn rentree bij het Tsjechische elftal. De 24-jarige aanvaller hervatte dinsdag de training en gaf na afloop te kennen klaar te zijn voor de wedstrijd tegen Italië. "Ik kan mijn voet nog steeds niet voor honderd procent vertrouwen, maar ik kan spelen", zei de Tsjech.

Baros liep op 3 juni tijdens de vriendschappelijke interland tegen Trinidad & Tobago een voetblessure op. "Omdat ik drie weken niets heb gedaan, weet ik niet of ik in de basis kan starten. Ik ben blij dat ik zonder enige beperkingen kan trainen en ik heb nog twee dagen", blikte Baros optimistisch vooruit. De aanvaller van Aston Villa gebruikt momenteel in één van zijn schoenen een speciaal door de computer ontworpen inlegzool om de pees in zijn voet te ontlasten.

Personele problemen

De Tsjechische bondscoach Karel Brückner kampt in de voorhoede met grote personele problemen. Jan Koller raakte in de eerste groepswedstrijd tegen de Verenigde Staten geblesseerd aan zijn hamstring. Zijn vervanger Vratislav Lokvenc is geschorst voor de wedstrijd tegen Italië.

Tsjechië staat in groep E op de tweede plaats met drie punten uit twee wedstrijden. Italië heeft een punt meer en staat bovenaan. Ghana en de Verenigde Staten staan op de derde en vierde plaats met respectievelijk drie punten en één punt. De Tsjechen moeten donderdag winnen om zeker te zijn van een plaats in de achtste finales.