FRANKFURT - De stad Frankfurt bereidt zich voor op een oranje invasie. De autoriteiten verwachten woensdag, op de dag dat het Nederlands elftal op het wereldkampioenschap voetbal aantreedt tegen Argentinië, tussen 60.000 en 70.000 Nederlanders in de stad. Bij de vorige wedstrijd kwamen tussen de 55.000 en 60.000 Oranjefans naar Stuttgart.

Het aantal toegangskaartjes voor het duel met de Argentijnen ligt beduidend lager dan voor het duel met Ivoorkust, maar vanwege de gunstige geografische ligging van Frankfurt verwacht men toch een grotere supportersschare.

Paar uurtjes

"Het is maar een paar uurtjes vanuit Nederland", aldus voorzitter Lloyd Vandenberg van de supportersvereniging Oranje. "De stad Frankfurt verwacht meer Nederlanders dan Engelsen, die hier vorige week met 50.000 waren. Ze spreken van 10.000 tot 20.000 fans meer."

De Nederlandse politie houdt net als voor Oranjes tweede groepswedstrijd een lagere schatting aan. "Wij houden het vooralsnog op 50.000 Nederlanders", aldus politiecoördinator Jan Erkens. Rondom het duel met Ivoorkust sprak de politie lange tijd van 35.000 Nederlandse fans. "Die schatting was inderdaad aan de voorzichtige kant, uiteindelijk zijn het er meer dan 50.000 geworden. Dat zou ook nu weer best kunnen gebeuren."

Auto

Volgens Erkens waren er dinsdagmiddag nog geen aanwijzingen dat het bij de grensovergangen tot lange files zal komen. De overgrote meerderheid zal wel per auto naar Duitsland gaan. "Voor reizen per vliegtuig, trein en bus gaan we uit van ongeveer 6000 Nederlanders."