KEULEN - Veertien Duitse politieagenten hebben dinsdagochtend lichte verwondingen opgelopen, toen Engelse hooligans zich misdroegen in Keulen. Een groep supporters gooide flessen naar de agenten, waardoor de dienders voor snijwonden moesten worden behandeld.

De problemen begonnen toen dronken Engelsen een standbeeld in de stad wilden behangen met vlaggen. Eén man maakte een aardige smak, toen hij in kennelijke staat ten val kwam. Op het moment dat de politie de man wilde helpen, dachten de Engelsen dat hun landgenoot gearresteerd werd. Daarop brak onrust uit.

Zes Engelsen werden gearresteerd wegens het gooien van flessen. Nog eens zes fans belandden in de politiecel omdat ze met elkaar aan het vechten waren. Eén supporter werd in de kraag gevat, toen hij het Keulse stadion probeerde binnen te dringen en één fan werd naar het bureau meegenomen omdat hij te dronken was om op zijn benen te kunnen staan.

"Dit is een klein incident", zei de Engelse politiechef Stephen Thomas, die benadrukte dat de meeste Engelse supporters zich voorbeeldig gedroegen.