BERLIJN - Het WK voetbal in Duitsland gaat de derde en laatste speelronde in de groepsfase in. Om competitievervalsing te voorkomen, heeft de FIFA de twee duels per poule op hetzelfde tijdstip vastgesteld.

Groep A trapt om 16.00 uur af met de wedstrijden Ecuador - Duitsland (Berlijn) en Costa Rica - Polen (Hannover). Het laatste duel gaat alleen nog om de eer. Beide landen staan nog op nul punten.

Duitsland

De inzet van de wedstrijd tussen de twee al geplaatste ploegen in Berlijn is de eindzege in groep A. Duitsland moet winnen, omdat Ecuador een beter doelsaldo heeft. Indien het gastland zegeviert, beleeft Duitsland de beste WK-start in 36 jaar. In 1970 in Mexico wist Die Mannschaft de eerste drie duels op het eindtoernooi winnend af te sluiten.

Engeland

In groep B is Engeland al zeker van een plaats bij de laatste zestien. De ploeg van bondscoach Eriksson verdedigt tegen Zweden in Keulen de eerste plaats. De Scandinaviërs hebben aan een gelijkspel genoeg om zich eveneens te kwalificeren voor de achtste finales.

Zweden heeft sinds 1968 niet meer verloren van Engeland, dat zonder de geblesseerde Gary Neville aantreedt. Bij Zweden ontbreekt spits Ibrahimovic.

Trinidad en Tobago speelt dinsdagavond, ook om 21.00 uur, in Kaiserslautern tegen het uitgeschakelde Paraguay. De ploeg van bondscoach Leo Beenhakker moet winnen en daarbij hopen dat Zweden met aardig verschil van Engeland verliest. Dan zouden de dappere Soca Warriors nog zowaar in de achtste finales van het WK staan.