KAISERSLAUTERN - Dwight Yorke heeft in zestien jaar voetballen in Engelse dienst wel wat vrienden opgedaan. Volgens de Duitse pers heeft hij er de afgelopen dagen een aantal, toevallig ook international, een sms gestuurd. De aanvaller van Trinidad en Tobago zou David Beckham en co hebben gevraagd hun best te doen tegen Zweden, zodat Yorke de tweede ronde kan halen.

Leo Beenhakker, bondscoach van het Caribische land, hoorde het maandag geamuseerd aan. Natuurlijk is Trinidad afhankelijk van Engeland, want als de Engelsen niet winnen van Zweden, is Trinidad uitgeschakeld. "Maar je denkt toch niet dat Beckham, Lampard of Gerard twee keer zo hard loopt vanwege een paar sms'jes? Ik heb de Engelse bondscoach Eriksson de afgelopen dag zeven keer gebeld", grapte 'Don Leo' verder, "dus ik denk dat het wel goed zit."

Andere auto

Beenhakker maakt zich niet zo veel zorgen over de Engelse inzet. "Op dit niveau kan niemand rustig aandoen. Onmogelijk. Ook de Engelsen willen winnen, elk team wil dat in dit toernooi, ongeacht de situatie. We rijden allemaal op dezelfde weg, maar alleen in een andere auto. Wij spelen dinsdag in Kaiserslautern tegen Paraguay, daar moeten wij ons mee bezighouden."


'Je denkt toch niet dat Beckham twee keer zo hard loopt vanwege een paar sms'jes?'

Als Trinidad en Tobago erin slaagt het al uitgeschakelde Paraguay te verslaan en de Engelse hulp niet uitblijft, zou Beenhakker met zijn ploeg een wonder verrichten. Zweden, met sterren als Ibrahimovic, Larsson en Ljungberg, zou dan naar huis kunnen. "Natuurlijk zou het fantastisch zijn, maar eigenlijk is het voor ons al heel mooi dat we in deze fase nog in het toernooi zitten. Ik ken namelijk wel wat landen die nu al bezig zijn de bagage te verzamelen."

Dolgraag

Beenhakker geniet volop van zijn spelers en van het gedrang en gedoe dat op een WK thuishoort. "Ik wil dan ook dolgraag nog even blijven", vertelde hij maandag in het stadion voor de training.

Daarvoor zal hij wel Paraguay van zich moeten afschudden. "Een goed team", prijst hij de volgende opponent als gebruikelijk. "Twee goede aanvallers, een evenwichtig middenveld en achterin is het Jantje Beton. De speelstijl van Paraguay ligt ons echter wel, tenminste, mijn spelers zijn er vrij goed mee bekend."

Café-elftal

Trinidad en Tobago heeft dit WK nog geen doelpunt gemaakt, maar trof in Zweden (0-0) en Engeland (2-0) dan ook sterke tegenstanders. Beenhakker beseft dat er nog veel moet gebeuren wil Trinidad daadwerkelijk de laatste zestien bereiken. "Als je vooraf als café-elftal wordt afgeschilderd, is het heel verrassend dat je na twee wedstrijden theoretisch nog steeds in het toernooi zit. Ik zeg theoretisch omdat het in voetbal altijd een probleem wordt als je de zaak niet meer in eigen hand hebt."

Leo for president

Tijdens de wedstrijd tegen Paraguay laat Beenhakker zich dinsdag op de hoogte houden van de tussenstand bij Zweden - Engeland. "Ja, want stel je voor dat die Engelsen erover heen vegen. Dan moet ik toch iets kunnen doen als het nodig is. Twee extra aanvallers erin zetten ofzo. Wat er gebeurt in Trinidad als het dinsdag lukt? Geen idee. Ik lees op internet allerlei dingen, zoals Leo for president, maar dat is allemaal flauwekul. Het is logisch, het hoort erbij, maar het is flauwekul."