KEULEN - Na een lang seizoen kampen bij het WK veel spelers met kleine kwetsuren. De droge velden en de harde speelstijl van veel teams zijn daar ook debet aan. Vandaag werd bekend dat zowel Engeland als Mexico in het volgende duel een belangrijke speler moet missen.

Gary Neville zit dinsdag in het laatste groepsduel van Engeland tegen Zweden geblesseerd op de bank. De Engelse verdediger kon maandag voor de derde dag op rij niet trainen. Engeland is in groep B al geplaatst voor de volgende ronde. De vervanger van Neville, die kampt met een kuitblessure, is zeer waarschijnlijk Jamie Carragher.

Borgetti

Mexico moet het in de laatste groepswedstrijd tegen Portugal doen zonder aanvaller Jared Borgetti. Hij heeft nog te veel last van een dijbeenblessure. Borgetti liep de kwetsuur op in het met 3-1 gewonnen duel tegen Iran. Vrijdag miste hij ook al het tweede duel van de Mexicanen tegen Angola (0-0).

Voor Mexico staat er woensdag in Gelsenkirchen veel op het spel. Portugal is al geplaatst voor de achtste finales. De Mexicanen hopen dat woensdag ook te doen. Ze verwachten in dat geval Borgetti in de achtste finales weer te kunnen gebruiken.