LEIPZIG - Bij de Franse bondscoach Raymond Domenech is het gelijkspel zondagavond in Leipzig tegen Zuid-Korea (1-1) hard aangekomen. Frankrijk is na het eerdere gelijkspel tegen Zwitserland (0-0) dicht bij uitschakeling in de eerste ronde van het WK voetbal. Dick Advocaat ging het gelijkspel 'een beetje vieren'

"Natuurlijk ben ik zwaar teleurgesteld. Maar we hebben nog één duel te gaan. We moeten nu winnen van Togo om kansrijk te blijven. Dat is nu ons enige doel", aldus een aangeslagen Domenech.

Beetje geluk

Bij het Zuid-Korea van bondscoach Dick Advocaat was de vreugde groot. Na de eerder winst tegen Togo (2-1) zijn de Aziaten dicht bij een langer verblijf in Duitsland. Advocaat was uiteraard tevreden over zijn ploeg en het resultaat. "We hebben een beetje geluk gehad dat we konden scoren uit een van de weinige kansen. Tegen Zwitserland moet het nu gebeuren, maar laten we nu eerst de uitslag tegen Frankrijk een beetje gaan vieren. Zo vaak zullen we geen punt pakken tegen die ploeg."

Voormalig PSV'er Park Ji-Sung zorgde in de slotfase voor de verdiende gelijkmaker. " Ik ben heel blij dat we er in zijn geslaagd om tegen een toch sterk elftal als Frankrijk een punt te pakken."