FREIBURG - Het Nederlands elftal traint zondagavond voor enkele duizenden toeschouwers. De oefensessie van Oranje is voor de derde keer sinds de ploeg in Zuid-Duitsland is neergestreken voor publiek toegankelijk. Al enkele uren voor de training begon, verzamelden de eerste, veelal in oranje gehulde fans, zich op de tribunes van het Badenova-stadion van SC Freiburg.

De eerste open training trok 15.000 mensen. Op de tweede sessie kwamen enkele honderden bezoekers af. Oranje heeft tijdens het wereldkampioenschap voetbal het basiskamp in Zuid-Duitsland. De ploeg logeert in Hinterzarten en traint in Freiburg.

Heitinga en Cocu

John Heitinga en Phillip Cocu ontbreken zondagavond op de training van het Nederlands elftal. Heitinga heeft een verrekking in zijn hamstring; Cocu kampt met een pijnlijke enkel. De rest van de selectie speelt een partijtje voetvolley.

Overigens verwacht bondscoach Marco van Basten dat de kwetsuren van Heitinga en Cocu niet ernstig zijn en dat ze snel de groepstraining kunnen hervatten. Dat zei hij eerder op zondag op een persconferentie in Hinterzarten.