STUTTGART - De KNVB heeft via de officiële kanalen voor het laatste groepsduel op het wereldkampioenschap voetbal de helft minder kaarten gekregen dan voor de tweede wedstrijd. De voetbalbond heeft 5000 tickets voor Argentinië - Nederland te verdelen, terwijl voor het duel met Ivoorkust nog 10.000 kaarten waren. De helft, 2500 stuks, gaat naar de supportersvereniging Oranje.

De andere helft is voor relaties van de KNVB. Volgens een woordvoerder van de voetbalbond hebben nog eens 1200 Nederlanders via internet kaarten van de FIFA gekocht. Officieel zitten er daarmee woensdag in Frankfurt 6200 Nederlanders in het stadion.

Voor het duel met Ivoorkust kreeg de voetbalbond nog extra kaarten toegewezen, of dat met Argentinië ook zo zal gaan, is nog de vraag. "We hebben er geen indicatie voor", zegt Lloyd Vandenberg, de voorzitter van de supportersvereniging Oranje. "Ik denk niet dat het zal gebeuren, want Argentinië is hot."

In Stuttgart, waar Oranje vrijdag tegen Ivoorkust speelde, zaten uiteindelijk ruim 25.000 Nederlanders in het stadion. Officieel hadden dat er ongeveer 12.000 moeten zijn. "Hoe veel er tegen Argentinië bijkomen, ik heb geen idee", zegt Vandenberg. "Ik denk dat het nu een stuk lastiger is om aan kaartjes te komen. Maar het zullen er ongetwijfeld wel weer een hoop zijn."