STUTTGART - In Stuttgart zijn vrijdagmiddag voorafgaand aan het WK-duel van Oranje met Ivoorkust vier Nederlandse supporters aangehouden. Ze worden beschuldigd van het in bezit hebben van cocaïne. De in de Duitse stad aanwezige Nederlandse politie zei dat de vier bekend staan als risico-supporters en afkomstig zijn uit de "harde kern" van de aanhang van PSV.

Kesler

Eerder op de dag bedankte KNVB-directeur Henk Kesler in het centrum van Stuttgart de duizenden Nederlandse voetbalfans voor hun steun aan Oranje. Hij zei dit voorafgaande aan de ontmoeting tegen Ivoorkust te doen namens de spelers van het Nederlands elftal.

Kesler: "Ik ben de laatste twee dagen in het trainingskamp geweest. De spelers hebben mij de uitdrukkelijke opdracht gegeven jullie te bedanken voor alle steun in de wedstrijd tegen Servië en Montenegro. Ze rekenen vanavond weer op jullie. Alleen met een twaalfde man kan een land wereldkampioen worden. Jullie zijn die twaalfde man."

De Enschedeër sprak de verwachting uit dat vrijdagavond in het stadion van Stuttgart 18.000 supporters uit Nederland aanwezig zullen zijn, tegen 4000 uit Ivoorkust.