STUTTGART - Met een ongewijzigde basisploeg vergeleken met de eerste WK-wedstrijd tegen Servië en Montenegro begint het Nederlands elftal vrijdagavond om 18.00 uur in het Gottlieb Daimler stadion van Stuttgart aan de wedstrijd tegen Ivoorkust. Marco van Basten wil zijn formatie zo weinig mogelijk aanpassen.

Oranje moet van de bondscoach zijn eigen spel spelen. "Als dat lukt moet het goed komen", sprak hij na afloop van de laatste training voor het duel met de Afrikanen.

Sterk

"Ivoorkust is een hele sterke ploeg", vindt Van Basten. "De spelers zijn sterk en technisch goed geschoold. Ze kregen in de wedstrijd tegen Argentinië eigenlijk te weinig. Ze hadden meer verdiend dan een nederlaag van 2-1."

Van Basten verwacht dat Ivoorkust weer voor de aanval kiest. "Zij moeten winnen. We zullen het heel zwaar krijgen maar we moeten wel ons eigen spel blijven spelen. Ik hoop dat we Ivoorkust met goed positiespel kunnen bestrijden. Ik ben benieuwd of dat lukt. Na de wedstrijd tegen Ivoorkust weten we weer een beetje meer waar we staan."

Opstelling Nederland: Van der Sar; Heitinga, Ooijer, Mathijsen en Van Bronckhorst; Van Bommel, Sneijder en Cocu; Van Persie, Van Nistelrooij en Robben.