FRANKFURT - Voor Togo stapelen de problemen zich op. Na de rode kaart voor aanvoerder Jean-Paul Abalo in de openingswedstrijd tegen Zuid-Korea (1-2) kan bondscoach Otto Pfister voor het tweede WK-duel met Zwitserland, zondag in Dortmund, evenmin beschikken over Ludovic Assemoassa.

De 25-jarige verdediger liep in de wedstrijd tegen Zuid-Korea een zware knieblessure op. Hij heeft een operatie in een ziekenhuis in Frankfurt ondergaan en is ongeveer een half uitgeschakeld.

Naast de personele problemen heeft Pfister ook persoonlijke strubbelingen. Een hoge functionaris van de nationale voetbalbond van Togo beschuldigde de Duitser onlangs van alcoholmisbruik. Pfister heeft een klacht wegens smaad bij de FIFA ingediend.

De Duitse coach nam vlak voor het begin van het WK ontslag wegens een onwerkbare situatie rond de nationale ploeg. Ook zijn assistent Piet Hamberg stapte op. Op uitdrukkelijk verzoek van de spelers keerde Pfister net op tijd terug in functie om op de bank te zitten bij de eerste WK-wedstrijd tegen Zuid-Korea. Hamberg bleef thuis in Zürich.