NEURENBERG - Op de zevende dag van het wereldkampioenschap voetbal begint bondscoach Leo Beenhakker met Trinidad en Tobago aan zijn tweede wedstrijd in groep B. Na het knappe gelijkspel tegen Zweden (0-0) gaat de Nederlander voor een tweede stunt, nu tegen Engeland. " Mijn spelers zijn professionals. Ze zullen er met veel moed ingaan", aldus Beenhakker.

Met of zonder Wayne Rooney op de bank tegen Trinidad en Tobago, dat hield heel Engeland in de ban. De vedette van Manchester United ontbrak ruim zeven weken wegens een breuk in de rechtervoet.

Rooney

Bondscoach Sven-Goran Eriksson verklaarde woensdag dat Rooney inmiddels wedstrijdfit is. Hij start niet in de basis, maar is klaar voor speelminuten. De Engelse voetbalbond FA en Manchester United denken echter anders over.

Na de matige prestatie tegen Paraguay (1-0) verwacht Eriksson een beter Engeland in Neurenberg aan het werk te zien. "We zullen naarmate het toernooi vordert beter en beter worden." De natie verwacht dan ook een eclatante zege tegen Trinidad en Tobago, meteen goed voor een plaats in de volgende ronde.

Zweden

Zweden heeft in Berlijn tegen Paraguay veel recht te zetten. Publiek en pers vielen massaal over de Zweedse ploeg heen na de wanprestatie tegen voebaldwerg Trinidad en Tobago. Aan de vedetten Ibrahimovic, Larsson en Ljungberg de taak om die uitglijder met doelpunten goed te maken.

In groep A, met Duitsland, kan Ecuador zich via een zege op Costa Rica verzekeren van een langer WK-verblijf. Ecuador verraste op de openingsdag Polen met 2-0. Als Ecuador minimaal gelijkspeelt zijn de Duitsers, na hun moeizame zege op Polen (1-0), zeker van de tweede ronde.