HINTERZARTEN - Ivoorkust is qua kracht en spelersmateriaal enigszins te vergelijken met Kameroen. Dat zegt Edwin van der Sar woensdag op de website van de KNVB. Het Nederlands elftal speelde eind mei in de aanloop naar het WK een oefenduel tegen Kameroen. Omdat Oranje toen met 1-0 van Kameroen won, heeft Van der Sar vertrouwen in de wedstrijd tegen Ivoorkust van vrijdag.

De spelers van het Nederlands elftal hebben als voorbereiding op de groepswedstrijd tegen Ivoorkust beelden gezien van Ivoorkust in de strijd om de Africa Cup. Ook zag Oranje het WK-duel van de Afrikanen tegen Argentinië terug.

Het viel Van der Sar op dat in het elftal van Ivoorkust veel spelers staan die in de Europese competities voetballen. "Dat geeft wel een aardige indruk van de kracht en mogelijkheden bij Ivoorkust", zegt de keeper.

Drogba

In de selectie van Ivoorkust springt aanvaller Didier Drogba er met kop en schouders bovenuit, vindt Van der Sar. "Hij is fysiek zeer sterk en daarmee een echte handenbinder. Het is zaak hem zo weinig mogelijk ruimte te geven."

Drogba wist als spits van Chelsea Van der Sar als doelman van Manchester United en Fulham nog nooit te passeren. "Dat wil ik bij Oranje natuurlijk graag zo houden", concludeert hij.