AMSTERDAM - Bondscoach Guus Hiddink overweegt vier spelers aan de kant te houden voor de tweede groepswedstrijd, die de Australiërs zondag spelen tegen Brazilië. Tim Cahill, John Aloisi, Vince Grella en Craig Moore missen bij de eerstvolgende gele kaart de daaropvolgende wedstrijd tegen Kroatië. De Nederlander verwacht dat Brazilië wint in groep F en dat de Kroaten en Australiërs om de tweede plaats strijden, die toegang geeft tot de achtste finales.

De Achterhoeker is er evenwel nog niet uit. "Ik moet er nog eens sterk over nadenken of ik alle spelers ga gebruiken", zei hij op website van de Australische voetbalbond. "Een van de grootste nadelen van de wedstrijd van maandag was dat we sommige domme gele kaarten kregen, waar ik vooraf voor had gewaarschuwd. Daar heb ik dus een beetje kritiek op geleverd", zei de coach die maandag met zijn ploeg Japan met 3-1 versloeg.

Assistent-coach Graham Arnold denkt dat het allemaal niet zo'n vaart loopt. "Als je de spelers met een gele kaart op zak vraagt of ze tegen Brazilië willen spelen, dan zeggen ze allemaal ja natuurlijk. Het is bovendien een fantastische ervaring voor de spelers."