BEST - De Portugese voetballer Cristiano Ronaldo valt het meest in de smaak bij de Nederlandse homo's. Dat blijkt uit een peiling van de Gay Krant, waarvan de resultaten woensdag bekend zijn gemaakt. Bijna 3000 homo's brachten via de website van het tijdschrift hun stem uit op de "mooiste, knapste en meeste sexy spelers" van het WK voetbal 2006.

Op de tweede plaats in de top-11 van 'FC Hunks' staat de Zweed Markus Rosenberg en Nederlander John Heitinga is de nummer drie.

Het elftal wordt gecompleteerd door Michael Owen (Engeland), Robin van Persie (Nederland), David Beckham (Engeland), Fredrik Ljungberg (Zweden), Kaka (Brazilië), Fernando Torres (Spanje), Jan Kromkamp (Nederland) en Iker Casillas (Spanje). Nelson Haedo Valdez (Paraguay), Francesco Totti (Italië), Ruud van Nistelrooy (Nederland) en Oswaldo Sanchez (Mexico) zitten op de reservebank.

De favoriete spelers staan op de uitvouwbare middenpagina van de nieuwste editie van de Gay Krant, die donderdag verschijnt. Ook biedt het tijdschrift een lijstje met uitleg van voetbaltermen en een overzicht van het (gay-)uitgaansleven in de Duitse WK-steden.

Expreszo, eveneens een tijdschrift voor homo's, besteedt in het nieuwste nummer, dat als thema 'hetero' heeft, ook aandacht aan het WK. De redactie heeft een Nederlands elftal samengesteld van spelers die eerder door Marco van Basten als potentiële kandidaten voor Oranje werden genoemd.

Een woordvoerder van het magazine liet woensdag weten dat het Expreszo-team van mooiste Nederlandse spelers (in willekeurige volgorde) bestaat uit: Hedwiges Maduro, Nicky Hofs, Denny Landzaat, Jan Kromkamp, Wesley Sneijder, Nigel de Jong, John Heitinga, Ron Vlaar, Rafael van der Vaart, Robin van Persie en Dave van den Bergh.