FRANKFURT - Guus Hiddink mag dan bondscoach van Australië zijn, hij is nog niet helemaal los van Zuid-Korea. Pim Verbeek, nu assistent van Dick Advocaat en vier jaar terug tot steun van Hiddink, weet dat hij de Koreanen ook bij het wereldkampioenschap in Duitsland op de voet volgt.

"We hebben geen tijd om elkaar hier te zien, maar drie weken geleden hebben we elkaar in Korea ontmoet. Toen was Guus op doorreis naar Australië en belde hij me voor een dineetje. Toen zijn we met de hele staf naar zijn hotel gegaan en het was buitengewoon gezellig. Ik weet ook dat Guus bij onze wedstrijd tegen Togo voor de tv heeft gezeten."

De man die de Aziaten vier jaar terug naar de vierde plaats op het WK leidde, is nog altijd een legende. "In Zuid-Korea volgt men Australië ook met speciale aandacht. Guus heeft toen hij in Korea was nog geprobeerd de verwachtingen van de Koreanen te temperen.

Hij heeft tegen journalisten gezegd dat niemand kan en mag verwachten dat Korea het dit WK weer zo goed doet als vier jaar terug. Het was een leuke poging, maar het heeft niet geholpen."