HINTERZARTEN - Bondscoach en spelers van het Nederlands elftal betreuren dat het speelveld vlak voor een wedstrijd op het WK niet wordt besproeid. "Dat is slecht voor het voetbal", verklaarde Marco van Basten. "Vooral de ploegen die willen aanvallen, hebben daar last van."

De bondscoach kreeg bijval van zijn spelers. "Het was echt heel moeilijk voetballen tegen Servië en Montenegro. Vooral door dat stroeve veld struikelde ik vaak over de bal. Dat is echt jammer", verklaarde Ruud van Nistelrooij.

"Daar moet de FIFA echt iets aan doen", aldus Giovanni van Bronckhorst. Van Basten gaat zich niet bij de wereldvoetbalbond over de staat van het veld beklagen. "Dat heeft toch geen nut. Ik heb ook gevraagd of we onze selecties later dan 15 mei bekend mochten maken. Dat is ook niet gelukt. Dus laat maar."

Besproeid

Teammanager Hans Jorritsma heeft vlak voor de wedstrijd tegen Servië en Montenegro wel bij de FIFA aangeven dat het veld moest worden besproeid. "Servië en Montenegro wilde dat namelijk ook.

Toch deed de wereldvoetbalbond niets met onze verzoeken. Dan houdt het op. Het is overigens niet voor de eerste keer dat velden tijdens een WK niet nat worden gemaakt. Dat is al langer zo. Daar kan de KNVB dus niets aan veranderen. We zijn slechts één van de 32 deelnemers."