HINTERZARTEN - Giovanni van Bronckhorst en Johnny Heitinga zijn bij een volgende gele kaart op het wereldkampioenschap geschorst. De twee verdedigers kregen in het duel met Servië en Montenegro beiden een boeking. Bij een tweede prent volgt automatisch een wedstrijd uitsluiting.

Spelers die na de eerste ronde één gele kaart op hun naam hebben, beginnen de volgende ronde met een schone lei. Bij Ivoorkust hebben Didier Drogba en Emmanuel Eboue inmiddels een gele kaart op hun naam.

Champagne

Als Wesley Sneijder en Denny Landzaat vrijdag op het wereldkampioenschap voetbal in actie komen tegen Ivoorkust, betekent dat een zilveren jubileum. Als presentje voor die eerste mijlpaal bij Oranje ontvangen ze - mits ze aan de wedstrijd deelnemen - een fles champagne. Enkele dagen daarna, na het treffen met Argentinië, krijgen ze een zilveren schaal met daarin alle gespeelde wedstrijden gegraveerd.

Oranje

Het Nederlands elftal speelt vrijdag opnieuw geheel in het oranje. Ivoorkust, dat normaal gesproken ook in die kleur speelt, treedt aan in een compleet wit tenue.

Wereldvoetbalbond FIFA heeft voorafgaand aan de groepswedstrijden op het wereldkampioenschap voetbal bepaald in welke kleuren de deelnemende landen moeten spelen.