BILLERBECK - Voor Nemanja Vidic is het WK voetbal in Duitsland voorbij. De verdediger van Servië en Montenegro heeft tijdens de training een flinke knieblessure opgelopen. Volgens een woordvoerder van de WK-ploeg kan de speler van Manchester United in Duitsland niet meer in actie komen. Mateja Kezman heeft laten weten weer helemaal achter zijn trainer te staan.

Vidic ontbrak wegens een schorsing ook al in de eerste wedstrijd tegen Nederland zondag in Leipzig (0-1). Een mogelijke vervanger van Vidic is Dusan Petkovic. De zoon van de bondscoach haakte eerder af bij het nationale team.

Kezman

Mateja Kezman staat voorlopig weer vierkant achter bondscoach Ilija Petkovic. De aanvaller van Servië en Montenegro heeft zijn ploeggenoten en zijn landgenoten in een krantencolumn opgeroepen hetzelfde te doen. "Ik steun hem 100 procent. Dat verdient hij", liet Kezman weten.

De voormalige spits van PSV en Chelsea was afgelopen zondag in Leipzig nog woedend op Petkovic. Kezman werd in de 67e minuut van het duel met Nederland (0-1) gewisseld en hij verliet het veld met het nodige misbaar. Na afloop bekritiseerde de huidige speler van Atletico Madrid de behoudende speelwijze van Petkovic, die ook door andere spelers van Servië en Montenegro onder vuur werd genomen op tactisch gebied.

Zelfbeheersing

"Ik wilde bij het WK zo graag schitteren en scoren", legde Kezman uit. "Ik had er lang genoeg op gewacht. Ik raakte echter amper een bal en werd bovendien gewisseld. Ik verloor daardoor even mijn zelfbeheersing. Ik was boos op mezelf, op mijn team en op de bondscoach. Gelukkig had ik mezelf snel weer in de hand. Ik heb overdreven gereageerd. Dat past helemaal niet bij mij."

Kezman stelde dat hij nog steeds het volste vertrouwen heeft in bondscoach Petkovic. "We moeten het WK door één nederlaag en door een beetje ongenoegen bij enkele spelers niet laten verpesten. Zonder Petkovic hadden we nu thuis het WK op de televisie moeten bekijken. Twee jaar geleden geloofde nog niemand in dit team."