AMSTERDAM - Voetballers glijden door de nieuwste generatie 'hoge noppen' steeds vaker uit op het voetbalveld. De noppen zouden minder grip geven. Dat schrijft Trouw dinsdag. De krant baseert zich op onderzoek van Christiaan Arends, internationaal productmanager van grasveredelaar Barenbrug.

Ook op het WK voetbal in Duitsland glijden voetballers regelmatig uit als ze aanzetten tot een sprint of een korte, snelle draai willen maken. Dit ligt niet aan de velden, beweert Arends. "Waarom zou je op een goed groeiende, dichte grasmat uitglijden? Je ziet spelers bovendien in verschillende omstandigheden uitglijden. Ze glijden in verschillende stadions op diverse tijdstippen uit; 's middags als het kurkdroog is en 's avonds met dauw. Aan het gras kan het dus niet liggen." Arends ziet in kunstgras de oplossing voor het probleem.

Voetbalschoenenleverancier Nike reageert in de krant verbaasd op de theorie. Oranjespelers als Ruud van Nistelrooy, Khalid Boulahrouz en Rafaël van der Vaart spelen volgens een woordvoerder 'al enige tijd' op de nieuwste generatie noppen. Ze hebben nooit geklaagd over uitglijden tegen Nike.