GELSENKIRCHEN - De blessure die de Tsjechische aanvaller Jan Koller maandag opliep in het WK-duel tegen de Verenigde Staten is minder ernsting dan aanvankelijk werd gevreesd. Koller heeft een spier verrekt en niet gebroken. Onduidelijk is nog wel wanneer Koller weer inzetbaar is voor Tsjechië.

Bondscoach Karel Brückner reageerde in een eerste instantie bezorgd over het uitvallen van de boomlange aanvaller. "Het ziet er helaas niet goed uit. Waarschijnlijk is hij ernstig geblesseerd geraakt aan zijn dijbeen", zei hij na afloop. "Of het toernooi voor Jan voorbij is, weet ik nog niet."

"Het was het enige minpunt in een voor ons goede wedstrijd", vertelde Brückner verder over het met 3-0 gewonnen duel. "Koller verkeerde in een uitstekende conditie. Dit is domme pech."

Aderlating

Ook uitblinker Tomás Rosicky reageerde direct na het laatste fluitsignaal geschrokken. "Dit weegt niet op tegen de overwinning. Als we Jan de rest van het toernooi moeten missen, is dat een enorme aderlating." Koller zat afgelopen seizoen lang aan de kant wegens een knieblessure.