ROME - Een dag voor de start van wereldkampioen Brazilië op het WK in Duitsland, was er voor de Braziliaanse verdediger Cafu minder prettig nieuws. De Italiaanse justitie wil de 35-jarige verdediger van AC Milan negen maanden in de cel zetten. Zijn vrouw Regina Feliciano hoorde voor de rechtbank in Rome dezelfde straf eisen voor fraude met paspoortaanvragen.

"Het is wel komisch dat dit juist een dag voor de wedstrijd van Brazilië moet gebeuren", reageerde de Braziliaanse voetballer maandag in het onderkomen van de ploeg in Duitsland. "Ik laat me er niet door beïnvloeden. Ik ben volledig op het duel tegen Kroatië gefocust. Overigens ben ik formeel hierover niet ingelicht. Ik heb het nieuws van mijn broer via de telefoon vernomen." Cafu begint in Duitsland aan zijn vierde WK. Zijn vrouw zou de hoofdverdachte in de zaak zijn.

De affaire speelt uit de tijd dat Cafu in Italië voor AS Roma speelde. De fraude dateert van het seizoen 1998-1999. De toenmalige voorzitter van AS Roma, Franco Sensi, loopt het risico van tien maanden cel. De vrouw van Cafu gaf bij de aanvraag aan familiebanden met Italië te hebben. Cafu kreeg daardoor ook een Italiaans paspoort, dat hem voor clubs in Italië aantrekkelijk maakte omdat hij dan niet als een speler van buiten de EU gold.