AMSTERDAM - De Nederlandse pers is positief over de 1-0 winst van Oranje op Servië en Montenegro. De Telegraaf vindt dat het elftal van Marco van Basten Nederland 'een fantastische zondag' heeft bezorgd. Volgens het Algemeen Dagblad was de overwinning 'klasse'. De ochtendkranten waren het er unaniem over eens dat doelpuntenmaker Arjen Robben de man van de wedstrijd was. Ook de buitenlandse media vonden dat Nederland sterk aan het WK is begonnen.

Volgens de Volkskrant maakte de 'ongrijpbare Robben' het verschil in het oranje-gekleurde Leipzig. De krant beschrijft de 22-jarige voetballer als een 'kunstenaar die het dienende werk van tien anderen met een WK-zege bekroonde'. De Volkskrant roemt ook de verdediging van Oranje die 'de wapens van Servië onklaar maakte.'

Van Nistelrooy

Kritische punten waren er ook. Zo zagen alle kranten dat Ruud van Nistelrooy 'geen voet aan de grond kreeg' in het Servische centrum.

Robben

Ook de buitenlandse pers was lovend over Nederland en Robben. The Times vond Robben 'van het eerste tot het laatste fluitsignaal fantastisch'. De Engelse krant denkt dat de Chelsea-voetballer wel eens zou kunnen uitgroeien tot de ster van het toernooi. Het Duitse Kicker zag dat Servië en Montenegro het Oranje amper lastig kon maken. De Franse sportkrant L'Equipe denkt dat Oranje goede kans maakt om 'de poule des doods' te overleven.