LEIPZIG - Mateja Kezman vindt dat het Nederlands elftal zondag in Leipzig onverdiend heeft gewonnen (1-0) van Servië en Montenegro. De zege in de eerste speelronde bij het wereldkampioenschap voetbal kwam volgens de Servische aanvaller tot stand op basis van één grote kans. "Die ging erin en dat was het dan."

De voormalige PSV-spits vond dat Nederland in de rest van de wedstrijd niet veel had afgedwongen. "Ik denk niet dat de overwinning verdiend was, een gelijkspel was beter op zijn plaats geweest. Maar we spelen in een sterke groep, iedereen kan winnen, maar ook verliezen."

Napraten

De spits werd zelf gewisseld en dat zinde hem niet echt. "Ik heb er nog geen tijd voor gehad, maar de komende dagen gaan we napraten en dan zal ik de coach ook zeker vragen waarom hij mij eruit haalde."

Beweegredenen

Trainer Petkovic wisselde op dat moment, bij een achterstand, een aanvaller voor een aanvaller. "Dat verraste misschien iedereen", beaamde Kezman, "maar dat is en blijft een besluit van de bondscoach. Ik weet nog niet wat zijn beweegredenen waren."

Logica

Invaller Ognjen Koroman, die in het veld kwam omdat Robben een andere bewaker verdiende dan de dolgedraaide Nenad Djordjevic, haalde steviger uit naar bondscoach Petkovic. Hij vond diens taktisch plan maar niks. "Ik kan de logica er niet van inzien, zo verdedigend te voetballen. Als we hadden aangevallen tegen die Nederlanders, dan waren ze te pakken geweest. Als we ook zo spelen tegen Argentinië dan kunnen we het wel vergeten", aldus Koroman.